Kocke smakom

Kocke sa makom sam ovako nazvala jer sam ih pripremala jednog dana kada sam bila jako lenja. Bilo mi je lakše da izmislim brz recept nego da pravim nešto već poznato, što bi tražilo više vremena. Ovako sam ih pripremila jednog jutra, pre doručka, i ostale su da se malo ohlade, pa smo ih jeli za užinu između doručka i ručka. Znam, nije baš najsrećniji izbor po pitanju kalorija, mikro i makro nutrijenata, ali kad je vikend, tada se hrani duša. Malim porcijama, ali se hrani.

1 pakovanje gotovih Krem kora
1 dcl vrućeg mleka za natapanje kora
400g maka
250g prah šećera (ako voliš slađe, slobodno stavi 300)
300g slatke pavlake (mlečna ili biljna zamena)
150g putera
po ukusu nekoliko kapi arome limuna ili limunove korice (nije obavezno)

U šerpicu (sauce pan, kaserola, šnezider, – da jedna šerpica sa repom ima toliko naziva) sipam slatku pavlaku, šećer, puter i ostavim da se sve istopi i poveže. Kada postane tečno, sipam u to mak. Podelim na tri dela i filujem kore koje sam blago natopila mlekom.

Za glazuru sam upotrebila 80g čokolade i 50 g slatke pavlake. U vruću pavlaku sam sipala sitno naseckanu čokoladu i pomešala sam.

Meni je za sve bilo potrebno 10 minuta, a ako nisi često u kuhinji ovde možeš potrošiti i čak 20 minuta. Ne računam period hlađenja nakon što se složi, jer to radi frižider.

I ne računam pranje sudova, to može uvek da sačeka.

Pogledajte i ove recepte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.