Pileća krilca iz rerne

pileca krilca iz rerne

Pileća krilca (2kg): odvoji treći deo koji nije mesnat. Ovo je količina mesa koja staje u veliki pleh od rerne. Mesnati deo krilaca uvaljaj u mešavinu ulja i začina. Nakon što se sva krilca uvaljaju u marinadu, ostatak se samo ravnomerno prelije preko. Meso treba da odstoji u marinadi bar sat vremena, a najlepše je nekoliko sati ili preko noći, u frižideru. Treći deo krilaca, onaj koji smo na početku odvojili može da se upotrebi za kuvanje bujona.

Mešavina začina je potpuno proizvoljna, ovaj put sam upotrebila oko 1dcl ulja (koristi ulje koje voliš), 2 kašičice soli, dve kašičice suvog začina sa povrćem, malo bibera. Ovo je osnovna kombinacija. Varijacije koje pravim su još i dodatak: meda, senfa, ljute ili slatke paprike, belog i crnog luka u prahu, majčine dušice… Sve se peče 30ak minuta na 200, pa još 15ak na 180 (koristi papir za pečenje da lakše opereš pleh posle). Ovo, naravno, zavisi od toga koliko reš krilca ko voli. Mi volimo baš reš krilca i obavezno ih okrenem i na drugu stranu pred kraj pečenja, pa zapečem 10ak minuta, da sa svake strane budu zlatno braon boje.

Kada pečem i mlade krompiriće, ubacim ih u rernu tako da se peku 30ak minuta (ako su krupniji, ili kraće za sitnije) i da
budu gotovi kada i krilca.

Najukusnija su uz hladno pivo.

Živeli i prijatno!

pileca krilca iz rerne

Pogledajte i ove recepte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.