Palenta sa humusom

palenta sa humusom

Prva fotka je: šta fud blogeri serviraju drugima i šta fotkaju,
a druga je: šta ostane za jednog gladnog fud blogera.
.
Šta da jedem gladna kada dođem noću iz grada?
.
Da ste me pitali ovo pre 5 godina rekla bih: neku brzu hranu “s nogu”.
Danas sve planiram unapred, bar nekoliko koraka, pa mi je lakše da uveče pripremim nešto za 5 minuta, a da me to u sitne sate lepo dočeka gotovo.
.
Tako sam u saradnji sa kompanijom @ribella_official sastavila ovaj nazovi recept. Ako nešto pripremam celih 5 minuta, sa sve serviranjem, onda to i nije baš pravi recept… ili jeste?
.
U šerpicu sipam:
veliku šolju vode (240ml),
tri pune kašike kukuruznog griza (palente)
malo soli.

Pustim da provri na najjačoj temperaturi, pa onda mešam i kuvam još 2 minuta na srednjoj. Ubacim kockicu putera i sipam u silikonske kalupe da se stegne i ohladi. To me ujutru čeka u frižideru, samo treba da mu dodam malo ukusa. Uz kukuruzno mi najbolje ide ukus pikant i urnebes Ribella humusa.

Ovakvu palentu često pripremam kao predjelo ili doručak. Može da se jede hladna ili da se neposredno pred služenje kratko griluje na tiganju. Odlična je i sa dodatkom sira, seckane šunke, slanine, da se servira uz omet… Baš je laka za uklapanje i praktična jer unapred spremljena čeka ostatak doručka.

Tekstura humusa je odlična za dekorativno nanošenje iz dresir kese, pomoću nastavaka koji se koriste za dekorisanje torti i kapkejkova. Ovo je nešto što ne radim uvek, češće ću uzeti kašiku humusa i sipati u tanjir, ali za specijalne prilike je dobro znati da može.

Pogledajte i ove recepte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.